Mark
Mark
 

paralympic center
1st prize




client: Latvian Paralympic Committee
location: Riga, Latvia
year: 2019
category: master plan, sport center, arena, hotel, stadium, landscape 
statut: international competition
team: Matthieu Boustany, Benoist Desfonds, Élida Mosquera, Jerome Picard, Sandra Sinka + RUUME 
surface: 32,000 m2



The vision of the Paralympic Sports Center provides a new attractive  centre in the neighborhood for both athletes and residents of the city. The Sports Centre is designed as a park for leisure and sports, specially adapted for people with reduced mobility. The concept of this offer is based on the linear public strip open space extending along the existing Bisumuiza ditch, which provides direct connections to all sports facilities and sports fields. Sports facilities and fields are compact, creating abbreviated distances between them. This public outdoor space is designed for various sports activities and events .





























































































































































































architecture & urbanism studio